• https://www.facebook.com/samsungkayseri
    • https://api.whatsapp.com/send?phone=+903522214465
    • https://www.instagram.com/samsung.kayseri/?hl=tr

    ÖZFEDAKAR ELEKTRONİK

    %100 Kaliteli & %100 Güvenilir

     

    ELEKTRONİK SÖZLÜK

    Led TV nedir?

    LED Televizyon’ların LCD TV’lerden farkları, ekranda görüntü oluşurken kullanılan background ışıklandırma teknolojisindeki yeniliklerdir. Normalde LCD TV’lerde background aydınlatma bir floresan ile yapılır. Bu floresan televizyon açıldığı anda yanmaya başlar ve gönderdiği ışık sürekli olarak açık kalır. Ekrandaki görüntüyü oluşturan her bir noktacığa ışık buradan gönderilir. Siyah renk için ışık bilgisi olmamasına rağmen bu lamba sürekli açık kaldığından dolayı gerçek siyah rengi elde edemez. Bu da siyah ve beyaz renkler arasındaki kontrast farkının düşmesiyle sonuçlanır, tabiyki buda yeterli kalitede olmayan görüntü demekdir.

    Ayrıca LCD Televizyonlar’daki background aydınlatma sistemi ile görüntü sinyalinden gelen renklerin yaklaşık %70-%75’i ekrana yansıtılabilir. Bütün bunların dışında, background aydınlatmayı sağlayan floresanın sürekli açık kalması yüzünden LCD Televizyon’ler LED Televizyonlara göre daha fazla elektrik harcarlar. Siz de bu ihtiyacı gelen elektrik faturanızda gayet net gözlemleyebilirsiniz. Samsung’un 46 inç’lik UN46B6000 model LED teknolojisine dayalı LED televizyonu yılda sadece 30 tl lik bir elektrik haraması yapar. Kontrast oranları nedeniyle tercih edilen ancak elektrik tüketimi nedeniyle AB ülkelerinde yasaklanan plasma tv lerin yerine LED tv lerin tercih edilmesi çok normaldir.

    HD (High Definition) : Yüksek tanım veya yüksek netlik anlamına gelir.

    HD READY : HD Yayın, Standart-analog yayına kıyasla daha yüksek çözünürlükte olup, 16:9 görüntü formatını desteklemektedir. HD yayının alıcı yardımı ile izlenebildiği HD Ready TV?de, görüntü ve ses kaybı yaşanmadan daha yüksek düzeyde parlaklık, daha geniş renk paleti, detaylı ve net görüntü izlemek mümkün olup, Standart TV ye oranla yaklaşık 6 kat daha iyi ses ve görüntü aktarımı gerçekleştirilmektedir.

    Full HD 1080p Nedir?

    1920x1080 çözünürlükteki progressive scan özellikli görüntü formatıdır.

    1080p, HDTV görüntü biçimlerinin bir kategorisi için steno ismidir.1080 numara, (1,080 yatay tarama, çizer) dikey kararlılığın 1,080 çizgisini temsil eder,P harfi İlerleyici tarama temsil eder.1080p, 1080i'nin (Birbirine geçirilen), hem de "Full HD" 1920x1080 pixels olmasına rağmen öyle Full HD veya Full yüksek yoğunluk (Full HD) tanıma başvurulabilir. Terim genellikle, 16:9'in geniş ekranlı bir görünüş oranını farz eder, 1920 pixelsin yatay bir kararlılığını ima etmek. Bu, 1920 ×-1080'in bir yapı kararlılığını yaratır.Pharfinden sonra gelen sayı hertzi gösterir (önerk:1080p30)gibi.

    "Full HD ekran" tanımını 1920x1080 sadece sınırlı olamaz.Teknik açıdan herhangi bir ekran çözünürlüğü daha 1920x1080 (1920x1200, 2560x1600 gibi) uygun 1080p desteği yeteneğine sahip daha yüksek bir Full HD ekran sayılır. 1080p'in anlamı bir gösterme kararlılığı olarak, doğru değildir çünkü aslında göstermelerin, yapabildiği veya 1080p görüntüsünü göstermeyebildiği 1920x1200 1920x1080, onlar, gösterme teknolojisinin bu tipini kullanmaktan yetenekli olmayı talep etse bile. 1080p kullanımı ve tüketici ürünleri yakından ilgili 1080i etiket yetenekler çeşitli anlamlara gelebilir.

    Full HD 3D TV nedir?

    3D TV demek 3 boyutlu görüntü oynatabilir TV demektir o yüzden İngilizcede 3D Ready TV denmektedir. Yani sadece 3D görüntü izlemek için değildir. Aynı zamanda bir LCD, bir Plazma, bir LED TV’dir. LCD, Plazma eskidiği için genelde 3D LED TV’ler piyasaya sunulmaktadır. Tabii ki full hd, yani yüksek çözünürlüklü görüntülere cevap verebilen TV’dir.

    3D TV aldığınızda uydu, kablo tv, anten gibi bir alıcı (receiver) ile görüntüyü TV’ye aktardığınızda 2D izlersiniz. Yani normal bir tv gibidir. Kumandasında kocaman bir 3D tuşu vardır ki bu şekilde 3D görüntüye geçebilirsiniz.

    3D TV alanlar 3D Bluray oynatıcı da almalıdır ki evde 3 boyutlu film izleyebilsinler… Aksi takdirde özel 3D TV’ye uyumlu yayın yapılmasını beklemeli ya da Sky gibi uydudan yayın yapan ücretli 3D TV kanalı satın almalıdırlar.

    Normal bluray oynatıcılar 3D Bluray film oynatamazlar… 3D Bluray oynatıcı almanız gerekmektedir. Bluray oynatıcı olarak PS3 kullanıyorsanız, 3D Bluray film oynatabilirsiniz. Ekim ayı itibarıyle PS3 ek yazılım güncelleştirmesi yapmıştır.

    3D TV ve 3D Bluray Oynatıcı aldınız, artık 2d full hd bluray film izleyebilirsiniz. 3D İzlemek isterseniz, 3D TV’nize uyumlu 3D gözlük almanız gerekiyor.

    Modern üç boyutlu kameraların önünde tıpkı insan gözü gibi belli açıyla yerleştirilmiş iki lens bulunmaktadır.bu şekilde hd sağ ve sol göz için çekilmiş resimler bluray disklere veri olarak kayıt edildikten sonra (buna burning denilir.)bluray 3d oynatıcı sayesinde tv displayine yansıtılır.böylece ekranda üst üste binmiş iki resim gelmiş olur.çıplak gözle bakıldığında bulanık görülmesinin sebebide budur..şimdi iş televizyonun içinde beynimizin yaptığı işlemi yapması gerekir..bunu tvlere yerleştirilen rf vericilerle sağlıyorlar.burada devreye aktif shutter denen gözlükler giriyor..
    Tv den gelen sinyallerle gözlük sağ gözün resimleriyle sol gözün resimlerini seçip üst üste bindirmektedir.böylece 3d tv nin ekranın içine doğru veya dışına doğru algıyı oluşturmaktadır.işte üçüncü boyut..lcd,lcd led tv ve plasma tvlerde bu teknoloji uygulanabilmektedir. (PIP) TV kaynağından gelen küçük bir görüntüyle birlikte PC ekranını görüntüler. Bir TV kanalını seyrederken PC uygulamalarınıza gözatmanızı sağlar.

    HDMI Nedir ?

    Son günlerde iyiden iyiye hayatımıza giren HDTV televizyonlar ile yüksek kalitede görüntü ve sesi elde etmek oldukça kolaylaştı. Geleceğin televizyon standardı olacağı kesin gibi görünen bu teknoloji ile sıkıştırmasız görüntü ve ses, alıcı aracılığıyla televizyona aktarılıyor.

    Sıkıştırma yapılmaması nedeniyle görüntü ve seste kayıp olmaz ancak veri aktarımı için yüksek banta genişliğine sahip bağlantıya ihtiyaç duyulur. Bugün kullandığımız klasik video ve kompozit bağlantıları bu kadar yüksek bant genişliğini kaldıramazlar. 1080p çözünürlüğündeki görüntü ve 8 Kanal 192 Khz de kodlanmış sesin 4Gbps’dan daha az bir bant genişliğine ihtiyaç duyduğunu düşünürsek, bu bağlantıyı yapmak için bugün sadece DVI standardı uygundur. DVI bağlantısı, hem pahalı bir teknoloji olduğundan hem de geçerli bir aktarım standardı olarak kabul edilmediğinden tercih edilmiyor.


    DVI teknolojisine göre daha yeni bir teknoloji olan HDMi standardı ise bir çok avantaja sahip. İğne sayısı ve sırası bakımından DVI ile aynı özelliklere sahip HDMi kablolar. Aslında HDMi bağlantısının en büyük avantajı görüntü ve sesin tek kablo üzerinden sıkıştırma yapılmadan iletilebilmesidir. 5 Gbps bant genişliği ile HDTV teknolojisini tam destekleyen HDMi bağlantısı lie kayıpsız bir şekilde görüntü ve ses aktarımı mümkün olabiliyor.


    HDMI standart, gelişmiş ve yüksek tanımlı video ile çok kanallı ses sinyallerinin tek kablo üzerinden taşınmasını destekler. DVB (-T,-S,-C) ve ATSC gibi MPEG sıkıştırma yapılmış video verisinin akışını tanımlayan dijital TV standartlardan bağımsızdır. Bu tür veriler bir dekoder ile tamamen çözülmüş (sıkıştırılmamış video) olarak HDMI çıkışına yönlendirilir.

    Cihazlar farklı sürümlere (ör. 1.0 veya 1.3) göre üretilmektedirler. Tüm sürümler aynı kabloları kullanmakla beraber veri aktarım kabiliyetleri farklılık gösterir. Örneğin ilk sürüm 1080p60 desteğine sahipken 1.3 sürümü 340MHz band genişliği ile WQXGA(2560x1600) desteğine sahiptir.

    HDMI aynı zamanda 8-kanal, 192KHz, 24-bit sıkıştırılmamış ses desteği ile beraber Dolby Digital ve DTS desteğine de sahiptir. Sürüm 1.3 ile beraber Dolby TrueHD ve DTS-HD Master Audio gibi kayıpsız sıkıştırma yöntemleri de desteklenmeye başlamıştır.

    HDMI dijital video (DVI-D veya DVI-I) taşıyan DVI arayüzü ile uyumludur. Bu arayüz (DVI) birçok bilgisayar ve ekran kartında kullanılmaktadır. Yani DVI-D çıkışı olan bir cihaz uygun adaptör veya kablo ile HDMI girişi olan bir monitöre bağlanabilir. Ancak ses bağlantısı veya uzaktan kumanda fonksiyonları mümkün olmayacaktır.

    100.000 saat panel ömrü nedir?

    Uzun Ömürlü Tasarım
    VIERA NeoPDP televizyonları 100.000 saate kadar panel ömrüne sahiptir ki bu da size 35 yıl boyunca mükemmel izleme deneyimleri yaşatır – Daha az israf için daha uzun panel ömrü.

    16:9 Modu Nedir?

    Lazer Disk ya da video kameradan gelen bastırılmış TV sinyalleri, el ile 16:9 moduna geçilerek herhangi bir bozulma olmadan 4:3 resim tüplerinde izlenebilir. Video kameraya ya da DVD kaydediciden gelen anamorfik (bastırılmış görüntülü kayıtlar) herhangi bir bozulma olmaksızın 4:3 ekranda izlenebilir.

    2D görüntüden 3D görüntüye çevirme özelliği nedir?

    Almış olduğunuz televizyon, yayını 2D görüntü vermiş olsa dahi bu özelliğe sahip ise 2D görüntüyü 3D görüntüye çevirebilme özelliğine sahiptir.

    2ms tepki süresi nedir?

    Tepki süresi bir pikselin aktif (siyah) durumdan pasif (beyaz) duruma geçip tekrar aktif duruma dönmesi için geçen süredir (milisaniye cinsinden). BRAVIA TV'ler ve ev sinema projektörlerinin sahip olduğu hızlı tepki süreleri, görüntünün kusursuz bir şekilde daha pürüzsüz ve net olmasını sağlar. Eğer bu tepki süresi 2 ise 2 milisaniye olarak adlandırılır ve 2ms olarak kısaca belirtilir.

    100 Hz Nedir?

    100 Hz teknolojisinin, bir kareden diğerine daha yumuşak geçiş sağlayan gelişmiş hali; titreşimi de ortadan kaldırır.

    Hertz, bir görüntünün 1 saniyede ekrandaki yinelenme sayısıdır. Bu nedenle 2 kat hıza sahip 100 hz tv’ler gözü yormaz ama 50 hz tv’ler gözü biraz daha fazla yorar.

    50 Hz tv'lerde ekranda görülen bir görüntü karesi aslında 2 yarım görüntünün üst üste oturması ile ortaya çıkar. Bilindiği gibi ekrandaki görüntü satır satır tarama ile oluşur. Görüntüyü oluşturan satırların önce tek numaralı olanları (1,3,5,7 v.s) birinci karede sonra da çift numaralı satırları ikinci karede taranır. Bu iki yarım taramalı ekran yeterince hızlı değiştiği için ve ekranın fosforlu özelliğinden dolayı sanki tek kare imiş gibi görünür. Buna "interlaced" görüntü denir. 50 Hz tv'lerde iki yarım karenin geçişi her ne kadar hızlı da olsa özellikle ekran boyutları büyüdüğünde geçişler izleyici tarafından titreşim gibi algılanır. Ekran boyutları küçükken 50 Hz tv'lerde ekrandaki titreşim çok rahatsız edici değilken 70 ekran üzerindeki boyutlarda belirginleşir ve 80 ekran üzerinde de rahatsız edici olmaya başlar (göz sağlığı açısından da zararlı). 100 Hz'lik tv'lerde ekrandaki görüntü tek seferde taranarak oluşturulduğu için ekranın titremesi söz konusu değildir. Ekran boyutunun 80 ekran üzerinde olduğu durumlarda tv'nin 100 Hz. olması seyir kalitesini artırır ve gözleri rahatsız etmez.

    10 bit panel nedir?

    Normal şartlarda LCD TV'ler için kullanılan standart 8 bit paneller, 256 kademeli renk geçişi yeteneğine sahiptir. 10 bit panel, 1024 geçiş gölgesi sağlar. Bu özellik, ten tonlarından günbatımına her görüntüye canlılık katar ve yine gördüğünüz görüntünün aslına mümkün olduğunca yakın olmasını sağlar.

    3D Gözlük Nedir ?

    İnsan beyni iki gözümüzden gelen iki ayrı görüntüyü üst üste bindirir ve 3 boyutlu derinliği algılamamızı sağlar. Gözlüklerin yapılışında hep bu prensipten yola çıkılmıştır. Bir göz birinci görüntüyü alırken diğeri ikinciyi görüntüyü görmemizi sağlar.

    3D TV Nedir?

    3Dfilmleri 3D gözlüklerle izleyerek derinlik hissi yaratarak sanki filmin içindeymişsiniz gibi hissedebileceğiniz bir özellik

    5ms neyi belirtiyor?

    Tepki süresi bir pikselin aktif (siyah) durumdan pasif (beyaz) duruma geçip tekrar aktif duruma dönmesi için geçen süredir (milisaniye cinsinden). BRAVIA TV'ler ve ev sinema projektörlerinin sahip olduğu hızlı tepki süreleri, görüntünün kusursuz bir şekilde daha pürüzsüz ve net olmasını sağlar. Eğer bu tepki süresi 5 ise 5 milisaniye olarak adlandırılır ve 5ms olarak kısaca belirtilir

    600 Hertz tarama özelliği nedir?

    İster spor, ister film, ister oyun hayranı olun hızlı sahnelerdeki hareket bulanıklığı izleme zevkinizi azaltacaktır. Akıllı Kare Yaratma Pro özellikli 600Hz Alt Alan Sürücüsü, resim işlemede hareket saptamaya dayalı bir akıllı algoritma kullanarak, ultra canlı ve düzgün hareketli resimler sağlamak için karelerin en iyi kombinasyonunu yaratır.

    Düzgün ve titreşimsiz resimler sağlamak için, Akıllı Kare Yaratma Pro özelliğiyle birlikte yenilikçi 600Hz Alt Alan Sürücüsünü kullanmaktadır. Bu, her bir sahnedeki hareketi alt alanlara çevirmesini sağlayan benzersiz görüntü analiz işlemcisidir. Alt alanlar da hızlı hareketli sahneleri şaşırtıcı düzgünlükte hareketle birlikte Ful HD (1920 x 1080) çözünürlükte gösterecek şekilde en uygun hale getirilir. Her bir kare daha önceki işlemciye kıyasla daha kısa süre görüntülenir ve göze hoş görünmeyen bulaşma ve art etkileri neredeyse tamamen ortadan kaldırır.

    Anynet+ Nedir?

    Ev sinemanızdan keyif almanızı engelleyen tüm sıkıntılardan kurtulun. Anynet+, HDMI ile bağlanan tüm uyumlu Samsung ses ve video cihazlarını tek dokunuşla kontrol edebilmenizi sağlıyor. Artık, bir sehpa dolusu uzaktan kumanda yerine tek dokunuşla her şeyi yapabilirsiniz.

    Blu-ray Nedir?

    "Blu-ray", birçok teknoloji ve eğlence sektörü liderlerinin bir araya gelerek oluşturduğu topluluğun geliştirmek ve yeni jenerasyon optik medyaları belirlemek için yürüttükleri projedir. Blu-ray teknolojisinin tüm işlerinden Blu-ray Disc Association (BDA, Blu-rak Disk Topluluğu) sorumlu. Blu-ray gelişimine ortak olan firmalardan bazıları Apple, Dell, HP, JVC, LG, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sony ve TDK olarak sıralanabilir. Blu-ray ayrıca Warner Bros, MGM, Sony Pictures, Fox gibi bir çok film ve medya devini de arkasına almış durumda.

    İlk bakışta Blu-ray ismi garip kaçıyor. Blu-ray tam manasıyla mavi lazer demek. Aslında İngilizce doğru telaffuzu "Blue Ray" fakat günlük hayatta kullanılan söz öbeklerine patent verilmediğinden bu form seçilmiş. Dolayısıyla "Blu-ray" olan "Blue Ray" den söz edilirken mutlaka "Blu-ray" diye yazılmalıdır. Yani "Blue-ray", "Blu-Ray" gibi yazımlar yanlıştır. Blu-ray kullanarak üzerinde işlem yapılan medyanın ismi Blu-ray Disc'tir. Blu-ray Disc'in kısaltılmışı da BD'dir.

    BD'lerin kapasite avantaşı iki şekilde sağlanmış. Birincisi dalga boyu kırmızı lazerden daha küçük olan mavi lazer kullanımı. İkincisi ise odaklama becerisi diyebileceğimiz "Numerical Aperture (NA)", yani Numerik Darlık. Mavi lazer kullanan tek yeni teknoloji BD'ler değil, bunun yanında Yüksek Çözünürlüklü DVD, High Definition DVD yani HD-DVD'ler de var. Teknik olarak DVD'lerle aynı olan HD-DVD'lerin tek artısı kırmızı lazer yerine mavi lazer kullanmaları. Blue-ray Disklerin farkı odaklama becerileriyle ortaya çıkıyor. Bu kısım biraz daha teknik bir detay ve ileride daha ayrıntılı değineceğim. Blu-ray teknolojisinde DVD'lerde bulunan 0.65 odaklama becerisi 0.85 e çıkmış. Daha iyi odaklayan lazer kafası daha ince detaylara inmiş ve bu avantaj kapasiteye olumlu yansımış. Tüm bunların yanında bir çok ek metodlar da kullanılarak 25 GB gibi bir kapasiteye ulaşılmış.

    Connect Share Movie Nedir?

    USB 2.0 Connect Share Movie özelliği videolarınızı,fotoğraflarınızı seyredebilmenizi ve hatta müziğinizi dinleyebilmenizi sağlar. Bu televizyon adeta bir eğlence merkezi gibidir.

    DLNA Özelliği Nedir?

    DLNA (Digital Living Network Alliance) dijital cihazların birbirleri ile iletişim kurmasını sağlamak amacıyla geliştirilen bir teknoloji. Bu sayede odamızda cep telefonuyla bilgisayarımızdaki müzikleri dinleyebilir videoları izleyebiliriz. Aynı şekilde televizyon yayının bilgisayarımızdan rahatça izleyebilir tam tersi olarak da öbilgisayarımızdaki bir filmi televizyondan izleyebiliyoruz.

    2003 yılında kurulan Oregon Amerika merkezli bir firma olan DLNA yaşamımızda bize yardımcı olan tüm elektronik cihazların birbiriyle uyum içerisinde çalışmasına yardımcı olmak amaçlı bir yazılım üretti. Bu yazılım sayesinde günlük yaşantımızda bizlere yardımcı olan Bilgisayar, Cep Telefonu, Fotoğraf Makinesi, LCD TV, MP3 Player, Taşınabilir Disk (External HDD) ve bilimum elektronik cihazların birbirine bağlanıp içerikleri (video, müzik ve dijital fotoğraları) paylaşabiliyor.

    Eko Sensör nedir?

    Işık kontrollü, enerji tasarruflu...

    Benzersiz Eko Sensör odadaki ışığın yoğunluğunu ölçer ve ekrandaki görüntünün parlaklığını otomatik olarak otomatik olarak ayarlar. Parlak ışıklı bir ortamda, resim parlaklığı daha da aydınlık hale getirilir ve loş atmosferlerde parlaklık düşürülür. Böylelikle artık gerekli olmadığı halde parlak bir ekranla enerji israf etmiş olmazsınız. Ortamın farkında bir TV ile olası en iyi görüntünün keyfini çıkarın.

    Full HD 1080p Nedir?

    1920x1080 çözünürlükteki progressive scan özellikli görüntü formatıdır.

    1080p, HDTV görüntü biçimlerinin bir kategorisi için steno ismidir.1080 numara, (1,080 yatay tarama, çizer) dikey kararlılığın 1,080 çizgisini temsil eder,P harfi İlerleyici tarama temsil eder.1080p, 1080i'nin (Birbirine geçirilen), hem de "Full HD" 1920x1080 pixels olmasına rağmen öyle Full HD veya Full yüksek yoğunluk (Full HD) tanıma başvurulabilir. Terim genellikle, 16:9'in geniş ekranlı bir görünüş oranını farz eder, 1920 pixelsin yatay bir kararlılığını ima etmek. Bu, 1920 ×-1080'in bir yapı kararlılığını yaratır.Pharfinden sonra gelen sayı hertzi gösterir (önerk:1080p30)gibi.

    "Full HD ekran" tanımını 1920x1080 sadece sınırlı olamaz.Teknik açıdan herhangi bir ekran çözünürlüğü daha 1920x1080 (1920x1200, 2560x1600 gibi) uygun 1080p desteği yeteneğine sahip daha yüksek bir Full HD ekran sayılır. 1080p'in anlamı bir gösterme kararlılığı olarak, doğru değildir çünkü aslında göstermelerin, yapabildiği veya 1080p görüntüsünü göstermeyebildiği 1920x1200 1920x1080, onlar, gösterme teknolojisinin bu tipini kullanmaktan yetenekli olmayı talep etse bile. 1080p kullanımı ve tüketici ürünleri yakından ilgili 1080i etiket yetenekler çeşitli anlamlara gelebilir.

    Full HD 3D TV nedir?

    3D TV demek 3 boyutlu görüntü oynatabilir TV demektir o yüzden İngilizcede 3D Ready TV denmektedir. Yani sadece 3D görüntü izlemek için değildir. Aynı zamanda bir LCD, bir Plazma, bir LED TV’dir. LCD, Plazma eskidiği için genelde 3D LED TV’ler piyasaya sunulmaktadır. Tabii ki full hd, yani yüksek çözünürlüklü görüntülere cevap verebilen TV’dir.

    3D TV aldığınızda uydu, kablo tv, anten gibi bir alıcı (receiver) ile görüntüyü TV’ye aktardığınızda 2D izlersiniz. Yani normal bir tv gibidir. Kumandasında kocaman bir 3D tuşu vardır ki bu şekilde 3D görüntüye geçebilirsiniz.

    3D TV alanlar 3D Bluray oynatıcı da almalıdır ki evde 3 boyutlu film izleyebilsinler… Aksi takdirde özel 3D TV’ye uyumlu yayın yapılmasını beklemeli ya da Sky gibi uydudan yayın yapan ücretli 3D TV kanalı satın almalıdırlar.


    Normal bluray oynatıcılar 3D Bluray film oynatamazlar… 3D Bluray oynatıcı almanız gerekmektedir. Bluray oynatıcı olarak PS3 kullanıyorsanız, 3D Bluray film oynatabilirsiniz. Ekim ayı itibarıyle PS3 ek yazılım güncelleştirmesi yapmıştır.


    3D TV ve 3D Bluray Oynatıcı aldınız, artık 2d full hd bluray film izleyebilirsiniz. 3D İzlemek isterseniz, 3D TV’nize uyumlu 3D gözlük almanız gerekiyor.


    Modern üç boyutlu kameraların önünde tıpkı insan gözü gibi belli açıyla yerleştirilmiş iki lens bulunmaktadır.bu şekilde hd sağ ve sol göz için çekilmiş resimler bluray disklere veri olarak kayıt edildikten sonra (buna burning denilir.)bluray 3d oynatıcı sayesinde tv displayine yansıtılır.böylece ekranda üst üste binmiş iki resim gelmiş olur.çıplak gözle bakıldığında bulanık görülmesinin sebebide budur..şimdi iş televizyonun içinde beynimizin yaptığı işlemi yapması gerekir..bunu tvlere yerleştirilen rf vericilerle sağlıyorlar.burada devreye aktif shutter denen gözlükler giriyor..

    Tv den gelen sinyallerle gözlük sağ gözün resimleriyle sol gözün resimlerini seçip üst üste bindirmektedir.böylece 3d tv nin ekranın içine doğru veya dışına doğru algıyı oluşturmaktadır.işte üçüncü boyut..lcd,lcd led tv ve plasma tvlerde bu teknoloji uygulanabilmektedir.

    Gelişmiş 100 Hz Digital Motion Nedir?

    Kullanılan bir çok TV sinyal standardı 50 Hz (ya da saniyede 50 kez) resim tazeleme hızını temel almaktadır. Bu tazeleme hızında resimlerde titreşim meydana gelebilir. Gelişmiş 100 Hz Digital Plus, hızlı hareket eden ayrıntılar içeren resimlerde bile daha net ve daha sorunsuz görüntü sağlayan gelişmiş Dijital Sinyal İşlemcisi ve Hareket Algılayıcısı kullanır.

    HDMI Nedir ?

    Son günlerde iyiden iyiye hayatımıza giren HDTV televizyonlar ile yüksek kalitede görüntü ve sesi elde etmek oldukça kolaylaştı. Geleceğin televizyon standardı olacağı kesin gibi görünen bu teknoloji ile sıkıştırmasız görüntü ve ses, alıcı aracılığıyla televizyona aktarılıyor.

    Sıkıştırma yapılmaması nedeniyle görüntü ve seste kayıp olmaz ancak veri aktarımı için yüksek banta genişliğine sahip bağlantıya ihtiyaç duyulur. Bugün kullandığımız klasik video ve kompozit bağlantıları bu kadar yüksek bant genişliğini kaldıramazlar. 1080p çözünürlüğündeki görüntü ve 8 Kanal 192 Khz de kodlanmış sesin 4Gbps’dan daha az bir bant genişliğine ihtiyaç duyduğunu düşünürsek, bu bağlantıyı yapmak için bugün sadece DVI standardı uygundur. DVI bağlantısı, hem pahalı bir teknoloji olduğundan hem de geçerli bir aktarım standardı olarak kabul edilmediğinden tercih edilmiyor.

    DVI teknolojisine göre daha yeni bir teknoloji olan HDMi standardı ise bir çok avantaja sahip. İğne sayısı ve sırası bakımından DVI ile aynı özelliklere sahip HDMi kablolar. Aslında HDMi bağlantısının en büyük avantajı görüntü ve sesin tek kablo üzerinden sıkıştırma yapılmadan iletilebilmesidir. 5 Gbps bant genişliği ile HDTV teknolojisini tam destekleyen HDMi bağlantısı lie kayıpsız bir şekilde görüntü ve ses aktarımı mümkün olabiliyor.

    HDMI standart, gelişmiş ve yüksek tanımlı video ile çok kanallı ses sinyallerinin tek kablo üzerinden taşınmasını destekler. DVB (-T,-S,-C) ve ATSC gibi MPEG sıkıştırma yapılmış video verisinin akışını tanımlayan dijital TV standartlardan bağımsızdır. Bu tür veriler bir dekoder ile tamamen çözülmüş (sıkıştırılmamış video) olarak HDMI çıkışına yönlendirilir. Cihazlar farklı sürümlere (ör. 1.0 veya 1.3) göre üretilmektedirler. Tüm sürümler aynı kabloları kullanmakla beraber veri aktarım kabiliyetleri farklılık gösterir. Örneğin ilk sürüm 1080p60 desteğine sahipken 1.3 sürümü 340MHz band genişliği ile WQXGA(2560x1600) desteğine sahiptir.


    HDMI aynı zamanda 8-kanal, 192KHz, 24-bit sıkıştırılmamış ses desteği ile beraber Dolby Digital ve DTS desteğine de sahiptir. Sürüm 1.3 ile beraber Dolby TrueHD ve DTS-HD Master Audio gibi kayıpsız sıkıştırma yöntemleri de desteklenmeye başlamıştır.

    HDMI dijital video (DVI-D veya DVI-I) taşıyan DVI arayüzü ile uyumludur. Bu arayüz (DVI) birçok bilgisayar ve ekran kartında kullanılmaktadır. Yani DVI-D çıkışı olan bir cihaz uygun adaptör veya kablo ile HDMI girişi olan bir monitöre bağlanabilir. Ancak ses bağlantısı veya uzaktan kumanda fonksiyonları mümkün olmayacaktır.

    Hertz (hz) nedir?

    Normal tüplü televizyonlar 50 hz’dir, lcd monitör ve tv’ler ise 50-75 hz, şimdi lcd tv’lerin 100 hertz’leri de çıktı.

    Hertz, bir görüntünün 1 saniyede ekrandaki yinelenme sayısıdır. Bu nedenle 2 kat hıza sahip 100 hz tv’ler gözü yormaz ama 50 hz tv’ler gözü biraz daha fazla yorar.

    50 Hz tv'lerde ekranda görülen bir görüntü karesi aslında 2 yarım görüntünün üst üste oturması ile ortaya çıkar. Bilindiği gibi ekrandaki görüntü satır satır tarama ile oluşur. Görüntüyü oluşturan satırların önce tek numaralı olanları (1,3,5,7 v.s) birinci karede sonra da çift numaralı satırları ikinci karede taranır. Bu iki yarım taramalı ekran yeterince hızlı değiştiği için ve ekranın fosforlu özelliğinden dolayı sanki tek kare imiş gibi görünür. Buna "interlaced" görüntü denir. 50 Hz tv'lerde iki yarım karenin geçişi her ne kadar hızlı da olsa özellikle ekran boyutları büyüdüğünde geçişler izleyici tarafından titreşim gibi algılanır. Ekran boyutları küçükken 50 Hz tv'lerde ekrandaki titreşim çok rahatsız edici değilken 70 ekran üzerindeki boyutlarda belirginleşir ve 80 ekran üzerinde de rahatsız edici olmaya başlar (göz sağlığı açısından da zararlı). 100 Hz'lik tv'lerde ekrandaki görüntü tek seferde taranarak oluşturulduğu için ekranın titremesi söz konusu değildir. Ekran boyutunun 80 ekran üzerinde olduğu durumlarda tv'nin 100 Hz. olması seyir kalitesini artırır ve gözleri rahatsız etmez.

    Kablosuz Bağlantı Nedir?

    Wi-Fi® ya da Kablosuz teknolojiye sahip aygıtlar yerel alan ağına bağlanabilir ve fiziksel (kablolu) bağlantı gerekmeden veri gönderebilir/alabilir. Dizüstü, vb. gibi birçok aygıt 'Wi-Fi® Teknolojili' olacaktır - bu, sözü geçen aygıtların her zaman tam donanımlı olacağı ve erişime izin veren herhangi bir yerel alan ağına bağlanabileceği anlamına gelir.

    LCD Monitör ve LCD TV nasıl temizlenir ?

    LCD'lerin en üstteki tabakası cam değildir. Çizilmeye çok müsait olan hassas bir tabaka ile kaplıdırlar.
    • Sadece LCD değil, plazma TV'lerin ekranlarında da tıpkı tüplü CRT monitörlerde olduğu gibi yansımayı önleyen bir kaplamaya (anti-glare) sahiptir. Bu kaplama da son derece hassastır.

    • İçerisinde amonyak gibi "yakıcı" maddeler içeren temizleme sıvılarını asla kullanmayın. Rastgele kullanacağınız bir temizlik sıvısı LCD tabakalarına zarar verebilir.

    • %100 pamuktan üretilmiş bir atlet ile de monitörünüzü silebilirsiniz ancak en etkili temizliği özel mikrofiber bezlerle yaparsınız. Ya da gözlük silme bezi diyelim Mikrofiber bezler çok yumuşak olduğu için zarar vermez; yapıları itibariyle çok daha fazla kiri temizleyebilirler.

    • LCD ekranınızın daha geç tozlanmasını istiyorsanız, anti-statik özellik barındıran temizleme sıvıları kullanmalısınız. Ancak anti-statik sıvılar tozlanmayı tamamen engellemez; sadece geciktirir. Anti-statik özellikli temizlik sıvıların bir diğer artısı da, temizlik esnasında ekranda kıl-tüy bırakmıyor olması.

    • LCD TV veya monitörünüzü silmeden evvel kapatmayı unutmayın.

    • Kullanacağınız temizleme sıvısını doğrudan monitöre sıkmayın! Kullanacağınız temizleme bezine sıkıp öyle temizlik yapın.

    • Kullandığınız bez özel mikrofiber bez olsa bile temizlik esnasında fazla bastırmamaya dikkat edin. Çok nazik ve dairesel hareketlerle temizlik yapın.

    • LCD ekranınızda nem ve ıslaklık kalmamasına dikkat edin. Ekranın kuru olduğundan emin olduktan sonra ekranı açabilirsiniz.

    • Kirlenen mikrofiber bezi su ile yıkayabilir ve kuruttuktan sonra tekrar kullanabilirsiniz.

    LCD nedir? LCD ' ler nasıl çalışır? (Nokta Uzaklığı, Tepki Süresi, Zıtlık Oranı)

    Akışkan kristallerin LCD teknolojisi üzerindeki rolü ışığı içinden bükerek geçirmesi olarak özetlenebilir. LCD panelin en küçük görüntüleme birimi birkaç katmandan oluşur. Bu katmanlar dıştan içe kaba olarak: renk katmanı, elektriksel alan sağlamak için cam sübstratına karıştırılmış iyon parçalarından oluşan bir katman, ardından ışık geçirgenliğine göre dikey ya da yatay filtre, sonrasında tüm görevi üstlenen akışkan kristal katmanı, ardından bir iyon katmanı daha, sonrasında ışık geçirgenliğine göre yine bir yatay veya dikey filtre katmanı, ve son olarak da ışık kaynağı.

    Akışkan kristallerin optik özellikleri ışığı içinden geçirirken yön verebilmesidir. Böylece arkadan dikey filtre ile gelen dikey kutuplaşmış ışığı bükülüp yatay filtreye iletilmesi ile ışık geçişi sağlanabilir.

    LCD'ler ile tipik bir CRT ekran arasında görüntüleme tekniği olarak benzerlikler bulunuyor. Tıpkı CRT gibi LCD ekranlar da çizdiği tüm pikselleri üç alt piksele ayırıyor. Dolayısıyla yukarıdaki prosedürün üç değişik renkte (kırmızı, yeşil, mavi) alt piksellere uygulanması ile milyonlarca renk elde edilebiliyor. Piksellerin milyolarcası bir araya gelerek panelleri oluşturuyorlar.

    Paneller
    Paneller, LCD aygıtın kullanışına göre değişiklikler gösterir. Basit saatlerin panellerinde pikseller yerine belli şekilleri çizmek için özelleşmiş hücreler bulunur. Bu hücrelerin şekli ön tarafdaki iyon katmanı tarafından belirlenir. Bu tip kullanımda panel üzerindeki hücrelerin güncellenmesi çok zor olmaz. Hatta hücreler yeterince büyük ve az sayıda oldukları için her hücreye bir elektrik devresi sağlayabilirsiniz.
    Eski model LCD ekranlarda ise pasif matris panel denilen bir panel kullanılıyordu. Pasif panellerde her satıra ve her sütuna bir elektrik devresi verilerek piksellerin adreslenmesi bu nizama göre aynı satranç tahtasında olduğu gibi yapılıyordu. Fakat bu tip paneller güncel uygulamalar için çok yetersiz kalıyor.
    Günümüz LCD ekranlarında ise daha yüksek tepki yetkinliğine sahip aktif matris paneller kullanılıyor. Günlük manada LCD monitörlerin panellerinden bahsedilirken işte bu panellerin değişik türevlerinden bahsediyoruz.

    Aktif Matris Paneller
    Aktif matris panellerde yukarıda bahsettiğimiz tüm katmanlar aynen bulunur fakat değişik tarafı elektrik alanın oluşturulması için kullanılan bileşen yani ince film transistörüdür (thin-film transistor, TFT). TFT aktif matris panellerin en önemli bileşenidir desek hata etmiş olmayız zira ince film transistörü, panelin kalitesini (görüş açısı vs.) belirleyen en önemli unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bu katmanın kullanımı ile her piksele özel miktarda eletrik verilebiliyor. Ayrıca piksel transistörlerinin yapısı verilen akımı kısa süreliğine depolayabildiği için yenilenme çevrimleri arasında kapasitör görevi de üstlenerek pasif panellere nazaran daha kaliteli ve pürüzüsz görüntü elde edilebiliyor.

    Aktif matris paneller genel olarak TFT katmanı kullanılarak üretiliyorlar fakat bazı tasarımlar transistör yerine diyot kullanımına gidebiliyor. Bu tip değişiklikler aktif paneller arasında teknik ayrımlara sebep oluyor.
    LCD ekranların yapısından dolayı ortaya çıkmış bazı terimlerin yanında her türlü ekran ile alakalı genel olarak görüntüleme alanında önem kazanan bazı terimlerin üzerinden geçmek gerek.

    Çözünürlük (Resolution): Çözünürlük, LCD'ler için CRT ekranlardan biraz daha farklı bir anlama geliyor. LCD'ler görüntüleri piksel piksel hücrelerle gösterdiklerinden dolayı, gelen görüntünün çözünürlüğünü değiştirebilmeleri için özel yardımcı yongalara ihtiyaç duyarlar. Her LCD ekran için de ekranın desteklediği uygun bir çözünürlük değeri vardır. O da panele işlenmiş piksel hücrelerinin miktarı ile belirlenir. Çözünürlük bilindiği gibi biri yüksekliği biri genişliği belirten iki sayı ile belirtilir, bu iki sayının birbirine oranının yanında birbiri ile çarpımı da önemlidir. Panellerin büyüklüğüyle de arttıkça alt piksellerin hizalanışı değişebiliyor.

    Nokta uzaklığı/aralığı (Dot pitch): Bir pikselin herhangi bir renk alt pikselinden, diğer pikselin aynı renk alt pikseline uzaklığıdır. Mesela bir pikselin kırmızısı ile diğer pikselin kırmızısı arasındaki uzaklık. Böylece üç alt pikselin büyüklüğü ile iki piksel arasındaki uzaklığın toplamı oluyor. Bu değer ne kadar küçük ise o kadar keskin görüntü alınabilir demektir.

    Normalde, her ne kadar piksellerin diziliş biçimi ekrandan ekrana değişse de, bu ölçüm köşeden köşeye çapraz olarak yapılmalı. Fakat firmalar daha düşük bir değer olan yatay uzaklığı kullanmayı tercih ediyorlar. Giriş seviyesi monitörler için uygun sayılabilecek 0.28 mm köşegen üzerinden ölçülen genişlik, yatayda 0.24-0.25 mm gibi bir değer alabiliyor. İyi kalite bir monitörün köşegensel değeri 0.26 mm iken yatay değeri 0.22 mm oluyor.

    Tepki süresi (Response time): Tepki süresi, ISO standartlarına göre, bir pikselin tamamen siyahdan önce tamamen beyaza ardından da yeniden tamamen siyaha dönmesi için gerekli zamanın göstergesidir. Yani düşük tepki süreleri daha iyi demektir.

    Firmalar, siyahdan beyaza geçiş yerine “Overdrive” değnilen teknolojilerle sınırlarına kadar zorlanmış, daha iyi göstergeler veren griden griye (G2G) geçişi kullanmayı tercih edebiliyorlar. Yakın zamanda G2G geçişlerde 1 ms'ye kadar inildi. Fakat “Overdrive” teknolojisi G2G geçişi hızlandırırken aslında siyahdan beyaza geçişde pek bir gelişme sağlayamıyor. Ayrıca bu teknoloji bazı uygulamalarda özellikle tavsiye edilen (60Hz) yenileme süresinden daha hızlı çalıştırılınca görüntü bozukluklarına sebep olabiliyor.

    Zıtlık oranı (Contrast ratio): Zıtlık oranı, monitörün verebildiği en parlak ve en koyu renklerin ışıma gücü (luminosity) arasındaki orandır. Bu oranın yüksek olması demek siyahların daha siyah gözükmesi demektir denebilir. Bu değer gün ışığında görüntünün kalitesini de etkiler. Yüksek ışıma gücü verebilen ekranlar gün ışında daha belirgin olurlar.

    Led TV nedir? Led nedir?

    LED Televizyon’ların LCD TV’lerden farkları, ekranda görüntü oluşurken kullanılan background ışıklandırma teknolojisindeki yeniliklerdir. Normalde LCD TV’lerde background aydınlatma bir floresan ile yapılır. Bu floresan televizyon açıldığı anda yanmaya başlar ve gönderdiği ışık sürekli olarak açık kalır. Ekrandaki görüntüyü oluşturan her bir noktacığa ışık buradan gönderilir. Siyah renk için ışık bilgisi olmamasına rağmen bu lamba sürekli açık kaldığından dolayı gerçek siyah rengi elde edemez. Bu da siyah ve beyaz renkler arasındaki kontrast farkının düşmesiyle sonuçlanır, tabiyki buda yeterli kalitede olmayan görüntü demekdir.



    Ayrıca LCD Televizyonlar’daki background aydınlatma sistemi ile görüntü sinyalinden gelen renklerin yaklaşık %70-%75’i ekrana yansıtılabilir. Bütün bunların dışında, background aydınlatmayı sağlayan floresanın sürekli açık kalması yüzünden LCD Televizyon’ler LED Televizyonlara göre daha fazla elektrik harcarlar. Siz de bu ihtiyacı gelen elektrik faturanızda gayet net gözlemleyebilirsiniz. Samsung’un 46 inç’lik UN46B6000 model LED teknolojisine dayalı LED televizyonu yılda sadece 30 tl lik bir elektrik haraması yapar. Kontrast oranları nedeniyle tercih edilen ancak elektrik tüketimi nedeniyle AB ülkelerinde yasaklanan plasma tv lerin yerine LED tv lerin tercih edilmesi çok normaldir.
    Aslında sizin de anladığınız gibi LED tv ler LCD ekrana sahip ancak arka aydınlatmasında floresan yerine LED ışıklandırma teknolojisini kullanan LCD tv lerdir. Plasma ve LCD tv lerden farklı olarak kendilerine özgün bir ışık sistemleri vardır. Bunların dışında LED Televizyonlarda yandan aydınlatma sistemide mevcuttur bu sistemler oldukça ince olmalarının yanında beyaz arka planlı görüntülerde ışık o kadar kuvvetli olurki izleyenlerin gözünün kamaşmasına sebep olabilir.

    Ölü Piksel Nedir?

    Milyonlarca Transistor arasından görevini yitirmiş piksele ölü piksel denir

    Panel Ömrü Nedir?

    LCD panelinizi kullanabileceğiniz en uzun süre zarfıdır. Örneğin LG LCD Televizyonlarda 20000-60000 saat arası değişmekle birlikte ömrü biten LCD panelinde arkadaki beyaz ışık değiştirilerek yeniden kullanılabilir.

     

    PIP ÖZELLİĞİ : TV ekranında aynı anda 2 resim açabilme özelliğidir. Bu resimi TV ekranında küçük bir pencere olarak açabilirsiniz. Bu aynı anda iki TV kanalını açabilirsiniz demek değildir. Aynı anda 2 TV kanalı açmak için TV’de çift tuner olması gerekmektedir. Bu özellikte standart bir LCD-PLAZMA TV’de farklı kaynaklardan 2 resim açabilirsiniz. Mesela TV-PC, DVD-TV vs.


    PAP ÖZELLİĞİ : TV ekranında açtığımız resimleri PIP te olduğu gibi köşelerde değil, TV ekranını ortadan ikiye bölerek açabilirsiniz.


    PAT ÖZELLİĞİ : TV ekranında açtığınız resimleri PAP ta TV ekranını ortadan ikiye bölerek açabilirsiniz fakat burada ekranın bir tarafında teleteks özelliğini açabilirsiniz, diğer tarafında başka görüntü. (TV, DVD veya PC gibi.)

    Planet First özelliği nedir?

    Samsung, yenilikçi teknoloji, tasarım ve süreçlerle tüketicilere daha çevreci bir kullanım olanağı sunuyor. Atmosfere daha az karbondioksit salınmasına katkınız olduğunu bilerek rahat edeceksiniz

    Plazma Televizyon Teknolojisi Nedir?

    Plazma, maddenin katı, sıvı ve gaz dediğimiz üç halinden farklı olarak elektriksel anlamda nötr haldeki yüksek iyonize edilmiş gaz karışımının elektrik enerjisiyle farklı bir hale dönüştüğünde aldığı isimdir. Bugün bu teknoloji kullanılarak üretilen televizyonlar Plazma TV olarak nitelendirilir.



    Plazma Panellerin Çalışma Prensibi


    Plazma paneller, iki paralel cam tabakanın arasında yer alan ve ızgara şeklinde yerleşik, içi plazma adı verilen neon ve xenon gazları ile dolu binlerce odacıktan oluşur. Elektrik akımı bu odacıklarda bulunan plazmaya ulaştığında, oluşan çok küçük bir ultraviyole ışınımı fosforlu bir tabakaya çarparak kırmızı, mavi veya yeşil (RGB) renklerden birine sahip bir piksel oluşturur. Ekran yüzeyinde oluşan bunun gibi yüzbinlerce piksel bir araya gelerek ekranda gördüğümüz görüntüyü oluşturur.

    Search All Özelliği Nedir?

    Search All ( tümünü ara ) özelliği, kullanıcının TV’sinde diğer DLNA-sertifikalı, internet bağlantılı medya depolama cihazlarında, ağ bağlantılı PC’lerinde ve mobil cihazlarında, Internet üzerinde ve abone oldukları sinema kanallarında içerikler arasında dilediği gibi arama yapmasını kolaylaştırıyor.

    Search All özelliği , bilgi ve içerik araması hiç olmadığı kadar kolay.Uzaktan kumandanız üzerinde yazlnızca bir kaç tuşa basarak , seyretmekte olduğunuz program hakkında bilgilere ulaşabilir,hatta VOD,uygulamalar,SNS gibi özelliklere ve bilgi kaynaklarına erişebilirsiniz

    Smart Bağlantı nedir?

    Smart TV,yerleşik Wi-Fi teknolojisi ile diğer elektronik cihazlarla iletişimi ve internet bağlantısını hızlı ve pratik bir sürece dönüştürüyor.TV' nizin büyük ekranında bağlantı ve paylaşım bu durumda çok basite indirgenmiş oluyor.

    Smart HUB Nedir?

    Dört tane yüksek ölçüde kişiselleştirilmiş özellikten oluşan "Smart Hub" tüketicilere Samsung Smart TV'leri üzerinden içerik arama, keşfetme ve erişmek için pratik bir yol sağlıyor.

    Kısaca ,farklı içerik kaynaklarına daha hızlı ve kolay erişim sağlamanız için özel olarak tasarlanmış bir TV teknolojisi de diyebiliriz.Smart Hub ,TV seyretme şeklinizi bütünüyle değiştirecek gelişmiş özelliklerin oluşturduğu yepyeni bir dünayaya geçiş kapınız olacaktır.

    Sosyal (Social) TV Özelliği nedir?

    Tv seyretmek artık tek taraflı bir iletişim şekli olmayacak.Sosyal tv ile seyir denneyiminizi ve keyif aldığınız içeriği ,Facebook,Twitter ve Google Talk gibi blog ve sosyal servisler aracılığıyla,Tv seyrinizi kesmek zorunda kalmadan,ailenizle ve arkadaşlarınızla paylaşabileceksiniz.

     

    İNTERNET TV NEDİR ?



    İnternet TV ve telefonu bir araya getiren IPTV sistemi olarak'ta tanımlayabileceğimiz sistem ile genisbant internet üzerinden TV yayınlarının televizyon aracılıgıyla izlenmesine olanak saglıyor.Teknik olarak söylemek gerekirse şifreli, şifresiz TV kanallarının ve depolanan video içeriklerinin, IP(INTERNET PROTOCOL) paketlerine dönüştürülerek genişband internet erişim teknolojileri üzerinden son kullanıcıya yayınlanmasıdır. Son kullanıcının evine alacağı bir STB(Set Top Box) ile gelen dataları, tv sinyaline dönüştürerek televizyonundan rahatlıkla izleyebilecek. Üstelik bunun için bir bilgisayara da ihtiyaç duymadan olacak. Bu sitemi bilgisayarlar ile yapıldıgını hatırlatmakta fayda var.Türkiye'de kablo-TV'ye rakip olacak olan sistem, televizyon izleme ve iletişim araçları alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefliyor. IPTV hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaslar aynı anda internet, TV ve telefon kullanma imkanına sahip olacak. İstenilen TV yayınları seçilerek, bu yayınların kendilerine ulaşmasını saglamak, izlenmeyen yayınların kaydedilerek daha sonra izleyebilmek, aynı sistem üzerinden telefon konuşması yapabilmek IPTV'nin getirdigi yenilikler arasında yer alacak. Bunların yani sıra aboneler TV kumandasıyla istedikleri malların siparisini verip, İstedikleri TV kanallarının film arşivlerine de ulaşabilecek.

     

     

    Clear Image Panel

    Mümkün olan en iyi görüntüyü sunmak Samsung’un birinci görevidir. Samsung’un yeni TV serisi, katmanlı görüntüleri ortadan kaldırmak ve neredeyse her açıdan net görüntüler oluşturmak için yeni bir filtre ve panel yapısını kullanır. Bu, çift görüntüleri ve cam filtrelerde tipik olarak bulunan herhangi bir biçimdeki bulanıklık oluşumunu ortadan kaldırır.

     

    Dijital Gürültü Filtresi

    Samsung Dijital Gürültü Filtresi ile kristal netliğindeki analog programları, dijital yayınlanıyorlarmışçasına izleyin. Filtre, ekranınızda görünen dijital “gürültünün” bir kısmını ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

     

    Allshare

    Hepsini bir araya getirin. AllShare, DLNA teknolojisiyle uyumlu cihazlara kablosuz olarak bağlanır, böylece depolanmış olan filmler, fotoğraflar ve müzik TV’nizde izlenebilir, dilenebilir ve paylaşılabilir

     

    Cinema Smooth

    Cinema Smooth teknolojisi hareketin titremesini büyük ölçüde azaltarak film, sinema, videoyu tam da sinema salonunda gördüğünüz gibi yeniden üretir. Renk sıcaklığını sinema projektörleri ile aynı seviyede ayarlayan 'Film Modu' ile birleştiğinde, film yönetmenlerinin sunmayı tasarladıkları hissin keyfini çıkarabilirsiniz

     

    Wide Color Enhancer Plus

    Dünyanın gerçek renklerini görün. Samsung Wide Color Enhancer Plus, az gelişmiş TV'lerin üretemediği hassas tonlar ve ayrıntılar gösterilirken bile, görüntü kalitesini çarpıcı şekilde iyileştirmek için gelişmiş bir algoritma kullanır.